maanantai 11. toukokuuta 2015

Toukokuun tupsahdus

Keltainen toukokuu, mikset sä jo tuu? No kyllä se vaan tuli. Viikossa.
Kevät on kivaa aikaa. Meidän piha on remontoitu viime keväänä ja sen myötä meille tuli isompi nurmikkoalue. Ihan parasta treenata tuossa pihalla kohta täysin vihreällä nurmella!

Mie ilmotin miut ja Laken ensimmäisiin Rally-Toko kisoihin, jotka järjestetään Lappeenrannassa 17.5. Vähä jänskättää miten se seuraamine menee, mutta hyvää kokemusta se ainakin on. Kisat järjestetään isolla hiekkakentällä, eli siellä ei ole agilityesteitä häiriönä, mikä helpottaa miun ohjaamista ja Laken liikkumista huomattavasti.

Kävin taas tiistaina katsomassa ja ihastelemassa pentuja siellä Mäntsälässä. Pennut oli jo 5 viikkoisia eli oli jo aika tohina päällä. Ne oli super ihania, ei voi muuta sanoa. Toivon suuresti, että saisin tästä yhdistelmästä pennun, koska uskon, että ne kasvavat juuri sellaisiksi koiriksi, jollaista etsinkin. Iloinen, sopusuhtainen ja toimintakykyinen ja sellainen joka ei hajoa ohjaajan pienestä virheestä. Sellainen joka tekee täysillä sen mitä ollaan tekemässä. Kaikki tai ei mitään. Mutta kuitenkin sellainen, mikä osaa rauhoittua rauhoittumisen hetkellä. Ehkä sellainen minäkin olen. Etsin sellaista mukavaa harrastus-, ja kaverikoiraa meidän tiimiin (en tykkää sanasta lauma, koska mie+Lake ei olla mikään susilauma). Mutta, jos pentua ei tule nyt, niin odotan sitten jotain toista yhdistelmää, tältä kasvattajalta, mikä olisi sopiva minulle. Tai eihän sitä tiedä milloin ja mistä se oikea koira tupsahtaa eteen. Minusta tuntuu, että olen löytänyt sellaisen kasvattajan jonka kanssa haluan olla tekemisissä rest of my life.
Lievitän miun pentukuumetta kattomalla Laken pentukuvia <3



Lake oli iskän pieni apuri uuden mökin rakennuksessa.
Perjantaina meillä oli taas rally-tokotreenit. Mukavaa oli syödä ja treenata samalla. Minulla oli silloin synttärit, joten päätin viedä kahvipöydän herkkuja treenikavereillekin. Laken ja miun yhteistyö sujui hyvin. Lake jaksoi keskittyä yllättävän hyvin, mutta ne agilityesteet.. Meidän pihalla koira toimii ilman mitään moitteita, kulkee vierellä ja tekee pyydetyt liikkeet, kun taas hallilla saa pitää koiraa kokoajan hyppysissä, ettei se menisi esteille. Käy vähän Lakea sääliksi, kun toinen on niin innoissaan vieläkin agilitysta. Pitää kai rakentaa pihalle jotain suoraa pätkää ja putkea, jotta Lakella olisi jotakin hauskempaa tekemistä, kun vain seurata tylsistyneenä omistajan vasemmalla puolella ympäri ämpäri takapihaa.
Minä olen nyt innostunu iha hurjasti koiratanssista. Itse olen harrastanut joitakin vuosia showtanssia ja koiratanssi olisi oiva mahdollisuus päästä yhdistämään koira ja tanssi. Tätini linkkasi minulle videon jonka katsottuani minulle syttyi pieni ajatus, että mitäs jos myö lähdettäisiin Laken kanssa tekemään sellaista! Nyt kuitenkin ollaan harjoiteltu jo jotain pieniä liikkeitä ja  nauroin yksin ajatukselle, että jos joku näkisi meidät ''treenaamassa'' meidät leimattaisiin ihan hulluiksi. Tai sitten haudataan koko koiratanssi-idea ja keskitytään vaan niiden pyykkien ottamiseen pyykkikoneesta. Taisin joskus ymmärtää väärin lauseen: ''Bordercollien kuuluu osallistua kodin askareisiin''. Lake pieni kätyri.
Käytiin tapaamassa kaverin uutta kissaa. Kissa pelkäs.
Ilmotin miut ja Pesosen myös lauantaina 9.5 oleviin agilitykisoihin. No, ne ei mennyt niikuin strömssöissä. Kahdelta agilityradalta hylyt ja hyppäriltä kielto. Taidettiin ehkä molemmat, ohjaaja sekä koira olla hukassa alkuradoilla. Ensimmäiseen rataan en kyllä ollut yhtään tyytyväinen. Pesonen lähti kuin tykistä ammuttu ja ohitti kakkos esteen ja posotti suoraan kolmoseen muuria päin. Ei siis hypännyt sitä, vaan meni päin. Lähettiin saman tien sitten pois kentältä. Toiseen rataan kosahdettiin putkeen. Mietin sitä jo rataantutustumisessa, että putki on liian lähellä, mutta yritän silti ohjata koiran esteelle. No en onnistunut. Putki sinne tänne, ei meidän menoa haitannut! Oli kiva suorittaa koko rata ja hyvillä mielin päästiin loppuun asti. Hyppärillä sitten tuli tosiaan se kielto kepeiltä, kun Pesonen meni väärään väliin. Omasta mielestä annoin paljon tilaa koiralle hakea kepit ja vielä mietin sitä, että kaarran mahdollisimman loivasti toiselle puolelle. Pesonen meni väärään väliin, otettiin kepit alusta ja matka senkuin jatkui! Taitava Pesonen. Seuraavia kisoja odotellessa.



Grillauskamu!

Kuten kuvasta näkyy, minulla on myös muutakin elämää. Muunmuassa syöminen on kivaa.
Varsinkin Lappeenrannan uudessa Amarillossa.


Ostin Lakelle Hurtan y-valjaat 15e. Not bad!



Niin. Taas meni ikuisuus edellisestä tekstistä, kun on ollut niin paljon kaikkea. On pitänyt lukea pääsykokeisiin, touhuta koiran kanssa ja käydä töissä. Eli ei jää aikaa aukaista läppärin kantta ja alkaa kirjoittamaan. No jos kesän tullessa sitä ehtisi hiukkasen enemmin kirjoitella kuulumisia! Adios Amigos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti